AANPAK

1. Eerste kennismaking ter plaatse

Gewoon eens ter plaatse afspreken, eens rondwandelen, een eerste indruk opdoen… is de logische eerste stap. Op dit moment kunnen we het ook hebben over prijs en timing. Tot hiertoe zijn er voor u geen kosten aan verbonden.

2. Opmeting

Om goed te kunnen werken heb ik een correct basisplan nodig met daarop de inplanting van de woning, de bestaande verhardingen, de aanwezige beplanting, de niveauverschillen,… De nodige opmetingen kom ik zelf ter plaatse uitvoeren.

3. Wensenpakket

Wilt u een nieuw terras of het bestaande terras behouden? Een zwemvijver aanleggen? Veel bloemen of een hoofdzakelijk groene beplanting? Een strak ingedeelde tuin of een eerder wilde tuin?… Voor de eerste voorstellen op papier gezet worden gaan we nog eerst eens samenzitten om dit alles te bespreken. Ook thema’s zoals onderhoud en budget komen hier aan bod.

4. Ontwerp

Op basis van de verzamelde gegevens ga ik een aantal voorontwerpen uitwerken. Deze voorstellen zijn geïllustreerd met foto’s en perspektieftekeningen om u een zo duidelijk mogelijk beeld te tonen van het beoogde resultaat. De voorontwerpen worden eerst uitvoerig besproken en daarna bijgewerkt tot een definitief ontwerp.

5. Uitvoeringsplannen

Eenmaal we beslist hebben hoe de tuin er moet uitzien ga ik de nodige uitvoeringsplannen opmaken. Dit omvat naast een algemeen matenplan en een beplantingsplan ook de nodige detailplannen voor bijv. de aanleg van een vijver of de bouw van een pergolaconstructie en een bestek waarin alle uit te voeren werken in detail beschreven worden.

6. Werfbegeleiding

Als tuinarchitect kom ik de tuin niet zelf aanleggen maar ik kan u wel helpen met het vinden van een geschikte aannemer en daarna toezien op de uitvoering van de plannen. Ook als je zelf aan de slag wilt kun je mij altijd raadplegen bij vragen of problemen.